Arseni Iaţeniuk: Avionul malaysian a fost doborât de serviciile speciale ruse

Avionul malaysian prăbuşit în estul Ucrainei a fost doborât de membri ai serviciilor speciale ruse, acuză premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, după publicarea concluziilor Comisiei olandeze de anchetă.

2866 afișări
Imaginea articolului Arseni Iaţeniuk: Avionul malaysian a fost doborât de serviciile speciale ruse

Arseni Iaţeniuk: Avionul malaysian a fost doborât de serviciile speciale ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din punctul nostru de vedere, avionul a fost doborât de militari ruşi; este clar că separatiştii ruşi în stare de ebrietate nu pot utiliza sisteme Buk, folosite de profesionişti ai armatei ruse", a declarat Iaţeniuk, citat de Corriere della Sera.

Alianţa Nord-Atlantică şi Ucraina susţin că Rusia a trimis militari pentru ajutarea separatiştilor din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk. Moscova respinge acuzaţiile.

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei în iulie 2014 s-a dezintegrat în aer după ce a fost lovit de o rachetă de fabricaţie rusească de tip Buk, lansată din regiunile separatiste, anunţă Tjibbe Joustra, preşedintele Comisiei olandeze pentru siguranţa transporturilor (DSB).

Avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines (MH-17), care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur, s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în estul Ucrainei. Cele 298 de persoane aflate la bord au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici