Asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, acuzat că a primit un milion de dolari de la un oligarh ucrainean

Procurorii americani susţin că Lev Parnas, un asociat al lui Rudolph Giuliani, avocatul preşedintelui SUA Donald Trump, a primit suma de un milion de dolari din partea unui avocat al oligarhului ucrainean Dmytro Firtash, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

784 afișări
Imaginea articolului Asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, acuzat că a primit un milion de dolari de la un oligarh ucrainean

Asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, acuzat că a primit un milion de dolari de la un oligarh ucrainean

Procurorii susţin că Lev Parnas, acuzat de infracţiuni privind finanţarea electorală, a ascuns informaţiile privind primirea acestei sume, astfel că plasarea în arest la domiciliu după plata unei cauţiuni ar trebui revocată.

Lev Parnas susţine că nu a ascuns sursa de finanţare. Omul de afaceri se află în arest preventiv la domiciliu în Florida.

Săptămâna trecută, procurorii i-au cerut judecătorului districtual din Manhattan (New York), Paul Oetken, anularea cauţiunii în cazul lui Lev Parnas. Potrivit procurorilor, Lev Parnas a primit un milion de dolari printr-un cont din Rusia, în septembrie. Contul îi aparţine soţiei, Svetlana Parnas.

Procurorul SUA Rebekah Donaleski susţine că sursa fondurilor este avocatul lui Dmytro Firtash.

Lev Parnas, cetăţean american originar din Ucraina, şi Igor Fruman, cetăţean american originar din Belarus, au donat 325.000 de dolari unui comitet politic care susţine campania electorală a lui Donald Trump. Cei doi oameni de afaceri care locuiesc în statul Florida sunt inculpaţi în SUA pentru conspiraţie, declaraţii false la Comisia Electorală Federală şi falsificare de documente. Lev Parnas şi Igor Fruman sunt implicaţi în eforturile lui Rudy Giuliani de a obţine cooperarea unor oficiali din Ucraina în investigarea afacerilor fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici