Atac aerian asupra unui oraş din Etiopia: cel puţin 10 persoane au murit

Cel puţin 10 persoane au murit în urma unui atac aerian asupra unui oraş din Etiopia. În zonă se dau lupte între armata etiopiană şi forţele rebele, potrivit Reuters.

1431 afișări
Imaginea articolului Atac aerian asupra unui oraş din Etiopia: cel puţin 10 persoane au murit

Atac aerian asupra unui oraş din Etiopia: cel puţin 10 persoane au murit

Cel puţin 10 persoane au fost ucise miercuri în a doua zi de atacuri aeriene împotriva Mekelle, capitala regiunii Tigray din nordul Etiopiei, a declarat un oficial de la spitalul local.

Forţele din Tigray se luptă cu armata etiopiană şi cu aliaţii săi de la sfârşitul anului 2020, o încetare a focului la începutul acestui an fiind spulberată luna trecută, când luptele au izbucnit din nou.

Cinci dintre victime au murit în drum spre Spitalul din Mekelle, a declarat directorul general al sunităţii medicale, Kibrom Gebreselassie. Ceilalţi au murit la locul atacului cu dronă, în cartierul Midre Genet, a mai spus Kibrom, citând un oficial al oraşului.

Un chirurg de la Ayder, Fasika Amdeslasie, a declarat că majoritatea victimelor de miercuri au fost rănite în a doua lovitură, după ce oamenii s-au adunat pentru a ajuta victimele unei prime lovituri.

Kibrom a declarat că spitalul se străduieşte să salveze răniţii.

„Nu există oxigen pentru operaţie. Nu ştiu ce să fac. Oare trebuie să pierd fiecare victimă salvabilă pentru că nu există oxigen sau medicamente?", a spus el.

Marţi, o persoană a fost rănită în urma unor lovituri aeriene asupra Universităţii Mekelle şi a unei televiziuni locale, au declarat postul şi un oficial al spitalului.

Până în prezent, conflictul a ucis mii de oameni, a alungat zeci de mii de etiopieni din casele lor, a distrus infrastructura şi a agravat foametea în regiunea săracă.

Purtătorul de cuvânt al armatei etiopiene, colonelul Getnet Adane, şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Legesse Tulu, nu au comentat incidentul.

Frontul de Eliberare a Poporului Tigray (TPLF), care guvernează în Tigray, a anunţat duminică că este pregătit pentru un nou armistiţiu şi că va accepta un proces de pace condus de Uniunea Africană. Guvernul etiopian nu a răspuns încă la această ofertă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici