VIDEO  Atac aerian la Odesa. Cinci persoane au fost rănite, un muzeu de artă a fost avariat

Cinci oameni au fost răniţi, iar un muzeu de artă şi mai multe camioane cu cereale au fost avariate în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşului Odesa din sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

266 afișări
Imaginea articolului Atac aerian la Odesa. Cinci persoane au fost rănite, un muzeu de artă a fost avariat

Atac aerian la Odesa. Cinci persoane au fost rănite, un muzeu de artă a fost avariat

Dronele lansate de ruşi au lovit mai multe zone din Odesa, au declarat oficialii ucraineni.

„Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă din Odesa împlineşte 124 de ani. În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au "felicitat" monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a lovit în apropiere", a anunţat Oleh Kipper, guvernatorul regiunii Odesa, pe Telegram.

Pereţii clădirii în care se află muzeul au fost avariaţi, iar ferestrele au fost sparte, a precizat Kipper.

Muzeul Naţional de Artă din Odesa, aflat într-unul dintre cele mai vechi palate din oraş, adăpostea înainte de război peste 10.000 de opere de artă, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti ruşi şi ucraineni de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Kipper a mai spus că 15 drone au fost distruse deasupra oraşului. Totuşi, câteva clădiri rezidenţiale înalte au fost avariate, iar un depozit de cereale şi mai multe camioane au luat foc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici