ATAC ARMAT în California: Bărbatul care a comis atacul a călătorit în Arabia Saudită, unde s-a căsătorit - FOTO

Bărbatul care a comis atacul armat soldat cu 14 morţi la San Bernardino, în statul american California, a călătorit în Arabia Saudită la începutul acestui an şi s-a întors de acolo căsătorit cu femeia care a participat alături de el la masacrul de miercuri, relatează Associated Press.

5879 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT în California: Bărbatul care a comis atacul a călătorit în Arabia Saudită, unde s-a căsătorit - FOTO

ATAC ARMAT în California: Bărbatul care a comis atacul a călătorit în Arabia Saudită, unde s-a căsătorit (Imagine: www.nytimes.com)

Patrick Baccari, un coleg de serviciu al atacatorului, afirmă că Syed Farook a lipsit aproximativ o lună, în primăvară. Când s-a întors, s-a aflat că Farook se căsătorise, iar soţia sa, despre care a spus că este farmacist, a venit după el în Statele Unite la scurt timp. Cei doi au devenit părinţi în cursul acestui an.

Baccari a precizat că Farook părea un tip rezervat care nu dădea semne de comportament neobişnuit, deşi în urmă cu câteva luni şi-a lăsat barbă.

Patrick Baccari a povestit că stătea la aceeaşi masă cu Farook la petrecerea de miercuri dimineaţă, iar colegul său a dispărut dintr-o dată, lăsându-şi haina pe scaun.

Bărbatul a mai spus că s-a ascuns în baie după izbucnirea focurilor de armă şi a suferit răni minore de la şrapnelul care a pătruns prin perete.

Comitatul San Bernardino din California a decis, în urma atacului, să închidă majoritatea birourilor oficiale până la sfârşitul săptămânii, urmând să rămână deschise doar serviciile esenţiale.

Syed Farook, în vârstă de 28 de ani, şi soţia sa Tashfeen Malik, în vârstă de 27 de ani, au deschis focul miercuri în timpul unei petreceri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în statul american California, omorând 14 persoane şi rănind grav alte 17.

Câteva ore mai târziu, poliţia care îi urmărea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar bărbatul şi femeia, dotaţi cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă, au fost ucişi, a anunţat comandantul poliţiei din San Bernardino, Jarrod Burguan.

Poliţia a precizat ulterior că bărbatul şi femeia ucişi în schimbul de focuri erau cel mai probabil singurii autori ai atacului armat.

Farook era specialist pe probleme de mediu în cadrul Departamentului de Sănătate al comitatului San Bernardino, care lucra uneori la Centrul Regional Inland, vizat de atac.

Burguan a declarat presei că Farook a plecat furios, brusc, de la banchetul angajaţilor din Departamentul de Sănătate Publică, desfăşurat la centrul de servicii sociale, după care s-a întors cu Malik.

Hussam Ayloush, director executiv al Consiliului pentru Relaţii Americano-Islamice, a afirmat că cuplul şi-a lăsat copilul cu familia miercuri dimineaţă şi nu s-a mai întors.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici