ATAC ARMAT în Cehia: Opt persoane au murit. Ministru: Nu este act terorist - FOTO

Opt persoane, inclusiv criminalul, au murit într-un atac armat comis marţi într-un restaurant din Cehia, anunţă autorităţile cehe, citate de cotidianul The Guardian. "Opt persoane, inclusiv atacatorul, au murit în incidentul armat produs într-un restaurant", a declarat Patrik Kunčar, primarul oraşului Uherský Brod.

15482 afișări
Imaginea articolului ATAC ARMAT în Cehia: Opt persoane au murit. Ministru: Nu este act terorist - FOTO

ATAC ARMAT în Cehia: Cel puţin opt persoane au murit (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Bilanţul a fost confirmat de Ministerul ceh de Interne.

Un bărbat a deschis focul, marţi la prânz, într-un restaurant din oraşul ceh Uhersky Brod, situat în sud-estul Cehiei, la 300 de kilometri de Praga.

Criminalul a omorât şapte persoane, după care s-a sinucis.

Potrivit unor surse, autorul atacului - un localnic în vârstă de aproximativ 60 de ani cunoscut cu probleme psihice - a murit în schimbul de focuri cu forţele de ordine.

Incidentul armat din Cehia nu este act terorist - ministru

Incidentul armat produs marţi după-amiază într-un restaurant din sud-estul Cehiei nu este un act terorist, a dat asigurări ministrul ceh de Interne, Milan Chovanec, atribuind crimele unui localnic în vârstă de aproximativ 60 de ani, potrivit Sky News.

"Putem spune că nu este un act terorist. Autorul atacului este un cetăţean ceh în vârstă de aproximativ 60 de ani", a declarat Chovanec.

"Nimeni nu se gândea că aşa ceva se poate întâmpla într-un oraş mic. Îmi imaginez cu greu efectele pe care acest incident le va avea asupra oraşului", a declarat primarul din Uhersky Brod.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici