Atac armat la Tel Aviv, cel puţin 5 persoane au fost ucise

Un arab înarmat a ucis marţi cel puţin cinci persoane într-o suburbie din Tel Aviv înainte de a fi împuşcat mortal, a anunţat serviciul naţional de ambulanţă, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri mortale în Israel, relatează Reuters.

508 afișări
Imaginea articolului Atac armat la Tel Aviv, cel puţin 5 persoane au fost ucise

Atac armat la Tel Aviv, cel puţin 5 persoane au fost ucise

O înregistrare video de amatori difuzată de posturile de televiziune israeliene arată un bărbat îmbrăcat în negru şi ameninţând cu o puşcă de asalt mergând pe o stradă din Bnei Brak, un oraş ultraortodox evreiesc de la periferia capitalei comerciale a Israelului.

Rapoartele presei israeliene, care citează oficiali de securitate neidentificaţi, au declarat că atacatorul era un palestinian dintr-un sat din apropierea oraşului Jenin din Cisiordania ocupată.

În Bnei Brak, martorii au declarat că atacatorul a început să tragă în balcoanele apartamentelor şi apoi în oamenii de pe stradă şi într-o maşină.

Serviciul de ambulanţă a declarat că acesta a împuşcat mortal cinci persoane, ridicând la 11 numărul israelienilor ucişi de atacatori arabi în ultima săptămână.

"Teroristul a fost lichidat", a declarat purtătorul de cuvânt al ambulanţei, Zaki Heller. Poliţia a declarat că ofiţerii l-au împuşcat mortal pe atacator.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilităţii pentru atac.

Săptămâna trecută, un cetăţean arab din Israel a ucis patru persoane într-un atac cu armă albă şi o maşină în oraşul Beersheba, în sudul ţării, înainte de a fi împuşcat mortal de un trecător. Autorităţile israeliene au declarat că acesta era un simpatizant al Statului Islamic.

Duminică, în timp ce un summit israeliano-arab se întrunea în sudul Israelului, un atacator arab, locuitor al unui oraş din nordul ţării, a împuşcat şi ucis doi ofiţeri de poliţie în Hadera, un oraş situat la aproximativ 50 km nord de Tel Aviv. Alţi ofiţeri l-au împuşcat şi l-au ucis.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul din Hadera.

Oficialii israelieni au avertizat în legătură cu o creştere a numărului de atacuri în perioada premergătoare lunii aprilie a lunii sfinte musulmane a Ramadanului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
israel,
atac armat,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici