ATAC asupra unui cămin studenţesc în Nigeria: Cel puţin 40 de persoane au fost ucise

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise duminică dimineaţă în cursul unui atac al grupului islamist Boko Haram asupra unui cămin studenţesc al unui colegiu din nord-estul Nigeriei.

951 afișări
Imaginea articolului ATAC asupra unui cămin studenţesc în Nigeria: Cel puţin 40 de persoane au fost ucise

Nigeria: Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în cursul unui atac asupra unui cămin studenţesc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Acest atac realizat duminică dimineaţă este cel mai recent dintr-o listă care se întinde pe ultimii patru ani. Acesta s-a produs în oraşul Gubja (la 30 de kilometri de Damataru, capitala statului Yobe).

"Avem acum 40 de corpuri care au fost transportate la morgă după atac şi este vorba, într-adevăr, de studenţi de la Colegiul de Agricultură din Gbuja", a declarat un responsabil al spitalului din Damaturu, aflat sub anonimat.

Anterior, un bilanţ iniţial raporta 28 de morţi.

"Teroriştii Boko Haram" au pătruns în colegiul de Agricultură şi "au tras asupra studenţilor" în timp ce dormeau, a declarat purtătorul de cuvânt militar al statului, Lazarus Eli.

Statul Yobe a fost scena unor atacuri violente în ultimele luni împotriva studenţilor, toate realizate de Boko Haram.

Cel mai grav atac până în prezent s-a produs în iulie în oraşul Mamudo unde islamiştii au lansat grenade şi au deschis focul asupra căminelor, ucigând 41 de persoane, în special studenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici