Atac cibernetic de amploare în Georgia: Mii de site-uri ale statului au fost afectate. Pe ecrane a apărut un fost preşedinte, cu mesajul "I'll be back"

Câteva mii de site-uri din Georgia, inclusiv cel al postului naţional de televiziune şi cel prezidenţial, au fost închise în urma unui atac cibernetic, relatează site-ul postului BBC.

333 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic de amploare în Georgia: Mii de site-uri ale statului au fost afectate. Pe ecrane a apărut un fost preşedinte, cu mesajul "I'll be back"

Atac cibernetic de amploare în Georgia: Mii de site-uri ale statului au fost afectate. Pe ecrane a apărut un fost preşedinte cu mesajul "I'll be back"

Site-urile instanţelor de judecată, care conţin informaţii din diverse dosare, cât şi datele personale, au fost de asemenea afectate.

În multe cazuri, pe paginile principale ale site-urilor a fost postată o imagine cu fostul preşedinte Miheil Saakaşvili şi cu textul "I'll be back" ("Mă voi întoarce").

Originea atacului cibernetic nu este cunoscută încă.

Potrivit experţilor în securitate cibernetic, site-urile guvernamentale din Georgia sunt "slab protejate şi vulnerabile atacurilor".

În total, aproximativ 15.000 de site-uri au fost afectate, inclusiv cel prezidenţial, cât şi mai multe site-uri ale organizaţiilor non-guvernamentale şi ale unor companii private.

"Nu am mai văzut un atac efectuat la un astfel de nivel. Având în vedere nivel şi ţintele vizate, este dificil să nu ajungem la concluzia că acesta a fost un atac sponsorizat de un alt stat", a declarat profesorul Alan Woodward, din cadrul Universităţii Surrey.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici