Atac cibernetic semnificativ asupra reţelei informatice a Casei Albe, comis de hackeri care lucrează pentru statul rus

Reţeaua informatică a Casei Albe a fost ţinta unui atac cibernetic semnificativ, care a creat probleme timp de aproximativ două săptămâni, au declarat miercuri surse din cadrul administraţiei americane pentru Huffington Post, relatează cotidianul în ediţia electronică. Atacul ar fi fost comis de hackeri care lucrează pentru statul rus, au afirmat surse citate de Washington Post.

1763 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic semnificativ asupra reţelei informatice a Casei Albe, comis de hackeri care lucrează pentru statul rus

Atac cibernetic semnificativ asupra reţelei informatice a Casei Albe (Imagine: Meldiafax Foto/AFP)

Un oficial de la Casa Albă a confirmat că administraţia a "identificat o activitate îngrijorătoare la reţeaua EOS". Problemele de reţea nu sunt ceva ieşit din comun la Casa Albă, dar acestea nu durează de obicei mai mult de câteva ore. Faptul că sistemul a fost avariat zile la rând arată că atacul a fost deosebit de puternic.

Defecţiunile reţelei au fost un mecanism de apărarea, a fost informat personalul Casei Albe printr-o notă internă. "Computerele şi sistemele noastre nu au fost avariate, deşi unele elemente ale reţelei nesecretizate au fost afectate. Penele temporare şi pierderea conectivităţii cu care s-au confruntat utilizatorii sunt rezultatul măsurilor pe care noi le-am luat pentru a ne apăra reţelele", explică e-mailul.

Atacul cibernetic asupra reţelei Casei Albe, comis de hackeri care lucrează pentru statul rus -presă

Atacul cibernetic care a vizat recent reţeaua informatică a Casei Albe ar fi fost comis de hackeri care lucrează pentru statul rus, au afirmat surse citate de Washington Post în ediţia electronică.

FBI, Secret Service şi Agenţia de Securitate Naţională sunt implicate în această investigaţie. Oficialii de la Casa Albă nu comentează cu privire la autorii atacului informatic şi nici asupra eventualelor date sustrase. "Cu siguranţă, numeroşi actori consideră reţelele noastre drept ţinte atractive şi caută acces la informaţii sensibile ale administraţiei. Încă evaluăm activitatea respectivă", a declarat un oficial al Casei Albe.

În cazul Casei Albe, natura ţintei este în concordanţă cu o campanie susţinută de un stat, au declarat sursele citate. Intruziunea a fost descoperită în urmă cu două-trei săptămâni, potrivit surselor.

Oficialii americani au fost alertaţi cu privire la atacul informatic de un aliat, potrivit unor surse. Companiile de securitate au identificat recent campanii de spionaj cibernetic conduse de hackeri ruşi care ar lucra pentru guvern. Printre ţinte au figurat NATO, Guvernul ucrainean şi companii de securitate americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici