Atac cu bombă, soldat cu morţi şi răniţi. Incidentul s-a petrecut în timpul celei mai importante sărbători religioase

S-a produs o explozie în Somalia în timpul festivităţilor sărbătoririi Eid al-Fitr, care marchează sfărşitul lunii de post a Ramadanului, relatează presa din Africa.

1058 afișări
Imaginea articolului Atac cu bombă, soldat cu morţi şi răniţi. Incidentul s-a petrecut în timpul celei mai importante sărbători religioase

Atac cu bombă, soldat cu morţi şi răniţi. Incidentul s-a petrecut în timpul celei mai importante sărbători religioase

 

Conform publicaţiilor africane, explozia s-a produs la Baidoa, la aproximativ 250 de kilometri de capitala Mogadishu, iar explozia a ucis 5 persoane şi a rănit alte 15. Nu se ştie cine a produs atacul cu bombă, dar în Somalia sunt foarte dese aceste atacuri provocate mai ales de grupările militanţilor islamişti Al-Shebab. asociată cu Al-Qaida.
 
Mişcarea al-Shabab a fost fondată în 2006 ca un grup de tineret care susţinea guvernul somalez împotriva forţelor etiopiene care pătrundeau în ţară. Grupul al-Shabab deţine controlul mai multor zone din Somalia şi se ghidează după o versiune strictă a legii Sharia, codul moral al Islamului. Printre legile ţinute se numără inclusiv lapidarea femeilor care sunt acuzate de adulter sau tăierea mâinilor hoţilor. Grupl al-Shabab s-a alăturat în 2012 mişcării al-Qaeda.

„Explozia s-a produs în apropierea unei tabere IDP, unde multe persoane ţineau sărbători tradiţionale Eid. Putem confirma că cinci persoane au murit şi alte 15 au fost rănite ", a declarat un ofiţer de poliţie somalez. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici