Atac cu buldozerul în Ierusalim

Un buldozer condus de un palestinian s-a izbit, miercuri, de un autobuz care transporta navetişti şi alte vehicule la Ierusalim, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor câtorva zeci într-un atac deliberat, a anunţat poliţia israeliană.

27 afișări
Imaginea articolului Atac cu buldozerul în Ierusalim

Atac cu buldozerul în Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un suspect care conducea un buldozer s-a izbit de mai multe vehicule şi pietoni pe stradă, pe Bulevardul Jaffa. Poliţia israeliană a sosit la faţa locului. Multe persoane au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene, Micky Rosenfeld.

Echipele de intervenţie s-au deplasat la locul incidentului. Autobuzul de navetişti, distrus parţial în urma impactului, era răsturnat pe una din principalele străzi din Ierusalimul de Vest.

Cel puţin alte trei vehicule au fost avariate în urma impactului, inclusiv o camionetă a cărei parte frontală a fost distrusă în totalitate.

Un jurnalist care a asistat la incident a declarat că, după ce buldozerul a lovit vehiculele, o persoană s-a urcat pe capota sa şi a tras mai multe focuri de armă spre şofer.

"Am văzut cum lama buldozerului s-a întors spre autobuz şi a început să îl lovească deliberat. A lovit şi alte vehicule", a declarat un alt jurnalist al postului de radio Israel.

Poliţia israeliană a anunţat că şoferul palestinian a fost împuşcat mortal de ofiţerii de poliţie şi de un militar care s-a urcat pe capota buldozerului.

Acesta este primul atac comis în Ierusalimul de Vest din luna martie când un militant palestinian a ucis opt studenţi într-o şcoală religioasă.

Serviciile de intervenţie au anunţat că cel puţin două persoane au fost ucise iar peste 20 rănite în urma atacului. Şoferul buldozerului a fost identificat ca fiind un locuitor palestinian din cartierul Ierusalimul de Est, locuit în majoritate de populaţie arabă.

Potrivit autorităţilor, citate de CNN, cel puţin 30 de persoane au fost rănite înainte ca poliţia să îl împuşte pe atacator.

Vezi aici video de la incidentul din Ierusalim

Poliţia a precizat că nu ştie deocamdată dacă bărbatul era şoferul buldozerului sau dacă vehiculul fusese furat.

Atacul, comis la aproape două săptămâni după încheierea unui armistiţiu cu gruparea islamistă Hamas în Fâşia Gaza, nu a fost încă revendicat.

Spre deosebire de palestinienii din Fâşia Gaza, cei din Ierusalimul de Est, capturat în 1967 de Israel în urma Războiului de Şase Zile, au acces liber în cartierele locuite de populaţia evreiască şi în restul teritoriului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici