Atac în oraşul natal al lui Zelenski: 4 morţi în Kryvyi Rih, printre care şi un copil

Un atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Kryvyi Rih din sudul Ucrainei a ucis luni cel puţin 4 persoane, inclusiv o fetiţă de 10 ani şi mama ei, şi a îngropat alte câteva persoane sub dărâmături, au declarat oficialii ucraineni.

202 afișări
Imaginea articolului Atac în oraşul natal al lui Zelenski: 4 morţi în Kryvyi Rih, printre care şi un copil

Atac în oraşul natal al lui Zelenski: 4 morţi în Kryvyi Rih, printre care şi un copil

O înregistrare video postată de preşedintele Volodimir Zelenski arată fumul care ieşea dintr-o gaură imensă creată în partea laterală a unei clădiri de locuinţe de nouă etaje, iar o altă clădire de patru etaje aproape a fost distrusă, notează Reuters.

"Veşti tragice. Patru persoane au murit deja în Kryvyi Rih", a scris Serhiy Lysak, guvernatorul regional, pe Telegram.

Primarul Oleksandr Vilkul a precizat că printre acestea se numără o fetiţă de 10 ani şi mama ei în vârstă de 45 de ani.

Zelenski, care a crescut în acest oraş cu o populaţie de peste 600.000 de locuitori înainte de război, a declarat că atacurile au lovit o clădire de locuinţe şi una universitară.

"Această teroare nu ne va speria şi nu ne va frânge. Noi muncim şi ne salvăm oamenii", a declarat el pe Telegram.

Peste 200 de salvatori încercau să scoată răniţii prinşi sub dărâmături. Vilkul a declarat că ar putea fi vorba de opt persoane.

Serviciile de urgenţă au declarat că cel puţin 43 de persoane au fost rănite. Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Yuriy Ihnat, a declarat că atacul pare să fi fost efectuat cu rachete balistice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici