Atac informatic la Departamentul american de Justiţie

Departamentul american de Justiţie a anunţat luni că a fost victima unei intruziuni în sistemul său informatic, în timp ce grupul de piraţi activişti Anonymous a afirmat că a obţinut numeroase date de la acest departament.

150 afișări
Imaginea articolului Atac informatic la Departamentul american de Justiţie

Atac informatic la Departamentul american de Justiţie (Imagine: Shutterstock)

"Departamentul examinează accesul neautorizat la un server exploatat de Biroul de statistici judiciare, care conţinea date provenind de pe site-ul său public", a explicat ministerul într-un comunicat.

"Site-ul Biroului de statistici judiciare a rămas operaţional în toată această perioadă, iar site-ul principal al Departamentului de Justiţie, justice.gov, nu a fost afectat", a adăugat comunicatul.

Textul a precizat că agenţia "continuă să implementeze măsuri defensive şi de protecţie pentru a-şi apăra informaţiile" şi va lansa o anchetă penală privind orice activitate care pare ilegală.

Anterior, în cursul zilei, un mesaj pe Twitter şi un comentariu pe un blog, care ar fi putut fi scrise de Anonymous, anunţau deţinerea a numeroase date de la Departamentul de Justiţie, care ar urma să fie publicate în curând.

"Noi nu apărăm nici un Guvern sau partid, noi apărăm libertatea persoanelor, libertatea de exprimare şi libertatea de informare. Noi publicăm aceste date pentru a difuza informaţia, pentru a le permite oamenilor să fie ascultaţi şi să fie la curent cu corupţia Guvernului", scria în acest comentariu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici