ATAC kamikaze în Libia: Un membru al forţelor de securitate a murit şi alţi patru au fost răniţi în explozie

Un membru al forţelor de securitate libiene a murit şi alţi patru au fost răniţi, miercuri, după ce un atacator-kamikaze s-a detonat într-un punct de control din nordul Libiei, relatează Reuters, citând un purtător de cuvânt al unui spital care a preluat cazurile.

262 afișări
Imaginea articolului ATAC kamikaze în Libia: Un membru al forţelor de securitate a murit şi alţi patru au fost răniţi în explozie

Un mort şi patru răniţi într-un atac sinucigaş ce a vizat un punct de control din nordul Libiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Atacul a avut loc în punctul de control Essdada, la 80 de kilometri sud de oraşul Misrata, din nordul Libiei.

Aziz Issa, coordonatorul serviciului de presă al spitalului din Misrata, a declarat că o maşină-capcană a fost detonată în apropiere de punctul de control Essdada.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a lansat mai multe atacuri asupra punctelor de control aflate la sud de Misrata, traseu care duce spre oraşul Sirte, centrul de comandă din Libia al grupării.

O sursă militară citată de Reuters a declarat că militanţii islamişti au atacat miercuri şi o bază militară libiană situată în apropierea de oraşul Bani Walid, la sud-est de Misrata (care se află între Tripoli şi Sirte), de unde au confiscat muniţie şi arme.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici