Rusia se opune unei intervenţii militare occidentale în Libia

Rusia se opune oricărei operaţiuni militare a ţărilor occidentale în Libia, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, apreciind că situaţia anarhică din statul nord-african este rezultatul intervenţiei Occidentului, informează site-ul agenţiei Tass.

2901 afișări
Imaginea articolului Rusia se opune unei intervenţii militare occidentale în Libia

Rusia se opune unei intervenţii militare occidentale în Libia (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Serghei Lavrov a făcut referire la afirmaţii ale preşedintelui SUA, Barack Obama, care a exprimat regret că raidurile aeriene în Libia nu au fost urmate de operaţiuni terestre.

"Dacă ne uităm la situaţiile din Irak şi Afganistan, unde americanii au intervenit terestru, cred că ne putem face o impresie despre ce efecte ar fi fost în Libia", a spus Serghei Lavrov, denunţând anarhia din statul nord-african.

"Sunt convins că, dacă nu ar fi existat intervenţia aventuroasă a NATO în Libia, prin încălcarea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate ONU, nu am avea acum o situaţie catastrofală", a adăugat şeful diplomaţiei ruse.

"Acum, Occidentul continuă să evoce necesitatea lansării unei operaţiuni terestre în Libia. Rusia se opune", a subliniat Serghei Lavrov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici