ATAC la principalul spital militar din Afganistan: Mai mulţi indivizi înarmaţi sunt în incintă

Un atac a avut loc la principalul spital militar din Afganistan, care dispune de 400 de paturi, au declarat surse oficiale pentru AFP, precizând că mai mulţi atacatori sunt ascunşi în clădire.

1523 afișări
Imaginea articolului ATAC la principalul spital militar din Afganistan: Mai mulţi indivizi înarmaţi sunt în incintă

Atac la principalul spital militar din Afganistan: Mai mulţi indivizi înarmaţi sunt în incintă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, ştim că mai mulţi atacatori au intrat înăuntru", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul Daulat Waziri, relatează Le Figaro.

Indivizi înarmaţi, inclusiv unul îmbrăcat în medic, au atacat, miercuri, un spital militar situat în apropiere de ambasada Statelor Unite din capitala afgană Kabul, au spus oficiali şi martori, citaţi de site-ul agenţiei de presă Reuters.

Un oficial din cadrul securităţii a spus că atacul a început cu o explozie în partea din spate a spitalului şi că între trei şi cinci atacatori dotaţi cu arme automate şi grenade de mână au intrat în complex. El a mai declarat că atacatorii început să atace la etajele al treilea şi al patrulea, iar forţe speciale au fost trimise la faţa locului.

Zona din jurul spitalului, aflat într-o intersecţie aglomerată, a fost blocată de forţele de securitate.

Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici