Atac terorist la o şcoală din Uganda. Cel puţin 25 de morţi şi opt răniţi

Militanţi care au legături cu Statul Islamic au ucis 25 de persoane într-un atac terorist asupra unei şcoli din vestul Ugandei, în apropiere de graniţa cu Republica Democrată Congo, a anunţat sâmbătă poliţia ugandeză.

483 afișări
Imaginea articolului Atac terorist la o şcoală din Uganda. Cel puţin 25 de morţi şi opt răniţi

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Membri ai Forţelor Democratice Aliate (ADF), o grupare ugandeză cu sediul în estul Republicii Congo care a jurat credinţă Statului Islamic, au atacat vineri seara şcoala secundară Lhubirira din Mpondwe, incendiind un dormitor şi jefuind alimente, a declarat poliţia, potrivit Reuters.

"Până în prezent, 25 de cadavre au fost recuperate din şcoală şi transferate la spitalul Bwera. De asemenea, au fost recuperaţi opt răniţi, care rămân în stare critică la Spitalul Bwera", a precizat poliţia ugandeză pe Twitter.

Poliţia nu a precizat câţi dintre morţi sunt elevi.

Soldaţii îi urmăresc pe atacatori, care au fugit spre Parcul Naţional Virunga din Republica Democrată Congo, a adăugat poliţia.

În aprilie, ADF a atacat un sat din estul Republicii Democrate Congo, omorând cel puţin 20 de persoane. Uganda a trimis trupe în Congo pentru a ajuta la combaterea ADF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici