Atac terorist sinucigaş în apropierea unui consulat SUA din Arabia Saudită

Cel puţin doi ofiţeri de securitate au fost răniţi în urma unui atac terorist sinucigaş comis în apropierea consulatului SUA din oraşul saudit Jeddah, care a avut loc luni dimineaţa, de ziua naţională a Statelor Unite, relateză BBC News online.

733 afișări
Imaginea articolului Atac terorist sinucigaş în apropierea unui consulat SUA din Arabia Saudită

Cel puţin doi răniţi, în urma unui atac terorist sinucigaş lângă un consulat SUA din Arabia Saudită (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului saudit de Interne, suspectul care a declanşat un dispozitiv exploziv în apropierea consulatului ar fi decedat, iar doi membri ai forţelor de securitate au fost răniţi.

Comportamentul suspect al unui bărbat aflat în parcarea spitalului Dr. Suleiman Faqeeh, din apropierea consulatului SUA, a determinat intervenţia agenţilor de securitate, a comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, generalul Mansour al-Turki.

Văzând că agenţii de securitate se apropie, suspectul a detonat o centură cu explozibil, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Un martor a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că zona a fost închisă de forţele de securitate. Explozia ar fi avut loc la aproximativ 20 de metri de un punct de control exterior al consulatului, a adăugat acesta.

Martorul a mai declarat că după atentat au mai avut loc trei explozii în zonă, poliţia efectuând mai multe explozii controlate la faţa locului.

Oficialii din cadrul Departamentului american de Stat au anunţat că au fost informaţi de explozie, adăugând că "poate confirma faptul că întregul personal aflat sub coordonarea şeful de misiune este în siguranţă".

Ambasada SUA din Arabia Saudită a emis un avertisment după atac, recomandând cetăţenilor americani să "rămână vigilenţi la evenimentele petrecute în împrejurimile lor şi să ia măsuri suplimentare de precauţie atunci când călătoresc în această ţară".

În 2004, un atac care a vizat consulatul din Jeddah s-a soldat cu nouă decese.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici