Atacatorul de la Halle recunoaşte motivaţia antisemită a crimelor comise miercuri

Stephan Balliet, individul care a comis două crime miercuri, în încercarea de a pătrunde într-o sinagogă din oraşul german Halle, a recunoscut, în cadrul audierilor, motivaţia antisemită, de extremă-dreapta, a atacului, relatează site-ul postului BBC.

855 afișări
Imaginea articolului Atacatorul de la Halle recunoaşte motivaţia antisemită a crimelor comise miercuri

Atacatorul de la Halle recunoaşte motivaţia antisemită a crimelor comise miercuri

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a mărturisit, în cadrul audierilor din faţa unei instanţe federale germane, motivaţia faptei sale în urma căreia au murit două persoane.

În încercarea de a intra în interiorul sinagogii, în care erau prezente peste 50 de persoane sărbătorind cea mai mare sărbătoare evreiască, Yom Kippur, atacatorul a omorât doi bărbaţi în vârstă de 20, respectiv 40 de ani, nereuşind să ajungă în interiorul clădirii. Ulterior reţinerii acestuia, bărbatul a mai rănit încă o femeie şi un bărbat.

Conform informaţiilor emise de investigatori, intenţia bărbatului era să comită un masacru, dat find faptul că în maşina acestuia au fost găsite 4 kilograme de material explozibil.

Atacatorul a transmis, în direct, 35 de minute din operaţiunea sa şi a publicat un manifest de extremă dreapta. Procurorii au transmis că este prea devreme pentru a stabili dacă acesta face parte dintr-o grupare extremistă de dreapta.

Taguri:
germania,
atac,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici