Atacatorul din Canada încerca să obţină un paşaport pentru a ajunge în Siria

Canadianul în vârstă de 32 de ani care a ucis miercuri un militar la Ottawa încerca să obţină un paşaport pentru a ajunge în Siria, a anunţat Bob Paulson, comisarul Jandarmeriei Regale a Canadei (CRG).

172 afișări
Imaginea articolului Atacatorul din Canada încerca să obţină un paşaport pentru a ajunge în Siria

Michael Zehaf-Bibeau (Imagine: Twitter)

Sosit în capitala federală canadiană pe 2 octombrie, Michael Zehaf-Bibeau se afla "în oraş pentru a soluţiona o problemă legată de paşaport, dar el spera totodată să plece în Siria", a declarat joi Paulson într-o conferinţă de presă.

"Mama sa ne-a spus acest lucru ieri (miercuri)", a precizat Paulson.

Născut la Montréal şi instalat la Vancouver în ultimii ani, Zehaf-Bibeau a depus o cerere pentru eliberarea unui paşaport, iar GRC efectua o anchetă asupra lui, cu scopul de stabili oportunitatea de a-i acorda sau nu un paşaport, a declarat comandantul GRC.

Conducătorul anchetei a anunţat că nu exista "nicio informaţie care să facă o legătură între cele două atentate" comise în Canada săptămâna aceasta, soldate în total cu doi morţi şi patru răniţi.

Martin Couture-Rouleau, în vârstă de 24 de ani, a intrat cu maşina într-un militar, pe care l-a ucis, într-o parcare de la Saint-Jean-sur-Richelieu (Québec), după care a fost ucis de poliţie.

Bob Paulson a mai notat că, din cauza cazierului atacatorului înarmat, acestuia i s-a interzis să deţină o armă de foc, iar poliţia urmează să stabilească provenienţa carabinei Winchester pe care a folosit-o pentru a ucide militarul în apropiere de Parlament.

Era o persoană dezabuzată "care nutrea credinţe extremiste", a subliniat Bob Paulson, subliniind că a bărbatul a "acţionat singur".

Paulson a mai anunţat că serviciile de securitate au identificat 93 de canadieni "care au dovedit că intenţionează să călătorească în străinătate" pentru a lupta alături de grupări extremiste. Acest număr "se schimbă zilnic", a subliniat el, adăugând că "există mai multe ameninţări reprezentate de fiecare dintre aceşti indivizi" identificaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici