Atacul de la Charlie Hebdo: Mai mulţi islamişti, condamnaţi pentru implicare în atentatele comise la Paris în ianuarie 2015

  • O instanţă judiciară a condamnat mai mulţi militanţi islamişti pentru implicare în atentatele comise la Paris în ianuarie 2015
  • Pedepsele sunt cuprinse între patru ani de închisoare şi detenţie pe viaţă
  • Atentatele comise la Paris în ianuarie 2015 au vizat redacţia revistei Charlie Hebdo şi un magazin specific evreiesc, soldându-se cu 17 morţi şi zeci de răniţi
1475 afișări
Imaginea articolului Atacul de la Charlie Hebdo: Mai mulţi islamişti, condamnaţi pentru implicare în atentatele comise la Paris în ianuarie 2015

O instanţă judiciară specială din Paris a decis, miercuri după-amiază, condamnarea la pedepse cuprinse între patru ani de închisoare şi detenţie pe viaţă a unor indivizi implicaţi în comiterea atacurilor teroriste islamiste din ianuarie 2015.

Atentatele comise la Paris şi la periferia capitalei Franţei în ianuarie 2015 au vizat redacţia revistei satirice Charlie Hebdo, un magazin pentru alimente specifice evreieşti Hyper Cacher şi agenţi de poliţie, soldându-se cu moartea a 17 persoane şi rănirea altor câteva zeci. Autorii atacurilor, fraţii Said şi Chérif Kouachi, alături de Amédy Coulibaly, au murit în confruntări cu forţele de ordine.

Tribunalul penal special din Paris a condamnat miercuri mai mulţi indivizi acuzaţi de implicare în comiterea atacurilor teroriste, conform publicaţiilor Le Monde şi Le Figaro.

Mohamed Belhoucine, judecat în lipsă şi considerat mort în Siria, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru complicitate la crime cu caracter terorist. Mohamed Belhoucine este considerat un apropiat al lui Amedy Coulibaly, autorul atacului de la magazinul Hyper Cacher.

Hayat Boumeddiene, fosta parteneră a lui Amedy Coulibaly, a fost condamnată la 30 de ani de închisoare, tot pentru complicitate. Hayat Boumeddiene a fugit în Siria cu câteva zile înainte de comiterea atacurilor.

Un alt complice, Ali Riza Polat, a primit, de asemenea, o sentinţă de 30 de ani de închisoare. Ali Riza Polat, cetăţean francez de origine turcă, a anunţat că va contesta în apel sentinţa.

Amar Ramdani a primit 20 de ani de închisoare, Nezar Mickaël Pastor Alwatik, 18 ani de detenţie, iar Willy Prévost, 13 ani de închisoare. Metin Karasular, Michel Catino, Abdelaziz Abbad şi Miguel Martinez au primit pedepse cuprinse între cinci şi zece ani de închisoare.

Said Makhlouf şi Mohamed Farès au primit câte opt ani de închisoare, iar Christophe Raumel, patru ani.

În cazul lui Mehdi Belhoucine, fratele lui Mohamed Belhoucine, instanţa a constatat circumstanţe care împiedică posibilitatea aplicării procedurii penale. Mehdi Belhoucine este considerat mort în Siria, dar el a fost condamnat deja într-un alt proces, finalizat în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici