Atacul de la Târgul de Crăciun din Strasbourg: Şapte persoane, reţinute/ UPDATE: O persoană a murit la 2 zile de la atacul sângeros

Anchetatorii francezi încearcă să stabilească dacă autorul atacului armat de la Strasbourg, împuşcat mortal de autorităţi la aproape 2 zile după incident, a fost ajutat de complici să se ascundă de autorităţi, a declarat procurorul Remy Heitz, precizând că 7 persoane au fost reţinute în acest caz.

714 afișări
Imaginea articolului Atacul de la Târgul de Crăciun din Strasbourg: Şapte persoane, reţinute/ UPDATE: O persoană a murit la 2 zile de la atacul sângeros

Atacul de la Târgul de Crăciun din Strasbourg: Şapte persoane, reţinute

"Vrem să reconstruim ultimele 48 de ore pentru a descoperi dacă a primit sprijin", a declarat procurorul, care se ocupă de cazuri de terorism, potrivit agenţiei The Associated Press.

UPDATE: Bilanţul atacului armat din Strasbourg a ajuns la patru morţi

O persoană rănită în atacul armat de la Strasbourg a murit vineri, astfel că bilanţul victimelor a ajuns la patru morţi şi 11 răniţi, anunţă autorităţile franceze citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Persoana decedată vineri era în stare critică.

Încă o persoană rănită este în moarte cerebrală.

Unsprezece persoane au fost rănite în aatacul armat din Strasbourg, iar patru sunt în continuare spitalizate.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va deplasa vineri seară la Strasbourg. Presupusul autor al atacului armat comis a fost împuşcat mortal de poliţie joi seară. Islamistul Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat mortal de poliţie în cursul unei operaţiuni desfăşurate în zona Lazaret din Strasbourg.

Autorităţile franceze suspectează că este vorba de un act terorist, iar atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici