ATACUL DIN CONNECTICUT: Autorul a intrat în şcoală prin folosirea forţei

Autorul atacului din Newtown (Statele Unite) a "pătruns prin folosirea forţei" în şcoala primară Sandy Hook, vineri, unde a ucis 26 de persoane, dintre care 20 de copii, a anunţat sâmbătă purtătorul de cuvânt al poliţiei, locotenentul Paul Vance, în cadrul unei conferinţe de presă.

973 afișări
Imaginea articolului ATACUL DIN CONNECTICUT: Autorul a intrat în şcoală prin folosirea forţei

ATACUL DIN CONNECTICUT: Autorul a intrat în şcoală prin folosirea forţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poliţia nu a confirmat public identitatea autorului atacului, prezentat de presă ca fiind Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, dar toate victimele au fost identificate, a precizat locotenentul Vance.

O singură persoană, o femeie a cărei identitate nu a fost dezvăluită a supravieţuit după ce a fost rănită. "Ea este bine. Primeşte îngrijiri şi va fi esenţială în anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit New York Times, atacatorul, îmbrăcat în ţinută militară, nu a avut nicio problemă în a trece prin dispozitivul de filtrare destinat menţinerii securităţii instituţiei deoarece directoarea, Dawn Hochsprung, a fost cea care i-a deschis.

Ea însăşi victimă a atacului, Hochsprung îl cunoştea pe Adam Lanza, fost elev şi fiul unei foste învăţătoare a acestei şcoli.

Poliţia "încă lucrează la locul crimei", a afirmat locotenentul Vance, potrivit căruia, activitatea ar putea să nu se încheie sâmbătă.

Armele folosite de autorul masacrului au fost găsite în apropierea lui, a adăugat el, fără alte precizări.

Presa americană a relatat că Adam Lanza avea asupra lui două pistoale automate şi că o puşcă de asalt, similară celor folosite de soldaţii americani, a fost găsită în maşina lui. Aceste arme ar fi fost achiziţionate legal de mama atacatorului, Nancy Lanza, care a fost, de asemenea, ucisă vineri, în propria casă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici