ATACUL din Kabul: Opt civili au fost ucişi. Un jurnalist afgan şi familia sa, printre victimele atacului

Cel puţin opt civili, dintre care copii şi străini, au murit în atacul comis joi seara la un hotel de lux din Kabul de patru insurgenţi talibani care au fost ucişi de forţele de ordine, a anunţat vineri Ministerul afgan de Interne. Printre victimele atentatului se numără un jurnalist afgan şi familia sa.

279 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Kabul: Opt civili au fost ucişi. Un jurnalist afgan şi familia sa, printre victimele atacului

ATACUL din Kabul: Opt civili au fost ucişi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 11:43 - Un jurnalist afgan şi familia sa, printre victimele atacului împotriva unui hotel din Kabul

Corespondentul agenţiei France-Presse în Kabul, Sardar Ahmad, soţia şi cei doi copii ai săi, se află printre victimele atacului comis joi seară de insurgenţi talibani asupra hotelului Serena din capitala Afganistanului.

Corpurile neînsufleţite ale celor patru au fost identificate vineri dimineaţă în Kabul de un fotograf al agenţiei France-Presee. Cel de-al treilea copil al cuplului, un băiat, se află în stare gravă, în urma atacului.

Sardar Ahmad, în vârstă de 40 de ani, era corespondentul AFP în Kabul din 2003.

Jurnalistul, specializat în probleme de securitate şi cunoscut pentru reportajele sale din regiune, a fondat Pressistan, o agenţie de presă care asigura traducerea pentru corespondenţii străini trimişi în Afganistan.

"Opt civili - trei femei (două de origine străină), trei bărbaţi şi doi copii - au fost ucişi în atacul terorist împotriva Hotelului Serena din Kabul noaptea trecută", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, pe contul său de Twitter.

Acest atac a avut loc cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale. Atacatorii au fost împiedicaţi să dejoace măsurile de securitate de la Serena, unul dintre hotelurile cel mai bine protejate din capitala afgană.

Unul dintre civilii ucişi este un fost diplomat paraguayan care se afla în Afganistan ca observator pentru alegeri, a anunţat ministrul paraguayan de Externe, Eladio Loizaga.

După ce au reuşit să pătrundă în hotel, ei s-au ascuns în toaletele unuia dintre restaurante până la ora 21.00 (18.30 ora României), când au declanşat atacul.

Atacul a fost revendicat de Zabiullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor.

Hotelul Serena, care are aproximativ 177 de camere şi este frecventat de diplomaţi şi lucrători umanitari, a fost vizat în ianuarie 2008 de un atac sinucigaş care s-a soldat cu opt morţi.

Atacul a avut loc cu o zi înainte de Anul Nou iranian, o sărbătoare celebrată joi seara de către clienţi ai hotelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici