ATACUL din Londra: Al doilea suspect pentru uciderea soldatului britanic a fost inculpat

Al doilea suspect principal în crima cu armă albă a unui soldat britanic la Londra la 22 mai, a fost inculpat sâmbătă în menţinut în arest, a anunţat poliţia.

483 afișări
Imaginea articolului ATACUL din Londra: Al doilea suspect pentru uciderea soldatului britanic a fost inculpat

ATACUL din Londra: Al doilea suspect pentru uciderea soldatului britanic a fost inculpat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Adebolajo, în vârstă de 28 de ani, a fost inculpat pentru uciderea soldatului Lee Rigby, în vârstă de 25 de ani, de tentativă de omor în cazul a alţi doi ofiţeri de poliţie şi pentru posesia unei arme de foc, la trei zile de la inculparea unui alt suspect, Michael Adebowale, în vârstă de 22 de ani.

Acesta va apărea luni în faţa tribunalului din Westminster din Londra. a precizat Scotland Yard într-un comunicat.

Michael Adebolajo şi Michael Adebowale, doi britanici de origine nigeriană convertiţi la Islam, au fost răniţi de către poliţie în cursul arestării lor la locul crimei.

Amândoi au fost spitalizaţi sub supravegherea poliţiei.

Michael Adebolajo a fost externat vineri, apoi condus la un comisariat pentru a fi interogat de către poliţia antiteroristă.

Michael Adebowale a fost externat marţi şi a fost inculpat a doua zi. Acesta a apărut joi în faţa instanţei şi va reveni în faţa curţii din Old Bailey luni pentru o audiere procedurală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici