ATACUL TERORIST din Londra: Unul dintre autori este un britanic de origine nigeriană - surse

Unul dintre autorii atacului comis miercuri la Londra, soldat cu moartea unui militar, este un britanic de origine nigeriană, afirmă surse citate de BBC News online.

1290 afișări
Imaginea articolului ATACUL TERORIST din Londra: Unul dintre autori este un britanic de origine nigeriană - surse

ATACUL TERORIST din Londra: Unul dintre autori este un britanic de origine nigeriană - surse

Agenţii poliţiei metropolitane londoneze au efectuat raiduri, joi, la casa suspectului, în localitatea Romford (Essex).

Unul dintre suspecţi a fost identificat drept Michael Adebolajo, un britanic de origine nigeriană, potrivit BBC News online.

Potrivit surselor citate, anchetatorii cred că cei doi suspecţi sunt musulmani fundamentalişti. Există suspiciuni că Adebolajo ar face parte dintr-o organizaţie islamică radicală - Al Muhajiroun.

Cei doi sunt suspectaţi că l-au atacat cu o sabie, miercuri după-amiază, pe un militar britanic, decapitându-l. Crima a avut loc în cartierul londonez Woolwich. Cei doi agresori au filmat crima şi au strigat la sfârşit "Allah Akbar" ("Allah este mare"). Poliţia a fost alertată, i-a localizat pe cei doi suspecţi şi i-a împuşcat. Cei doi primesc îngrijiri medicale în spitale din Londra.

Postul ITV a relatat că are o înregistrare video în care unul dintre agresori afirmă: "Jurăm pe Allah cel atotputernic că nu vom înceta niciodată să luptăm împotriva voastră. Ne cerem scuze pentru femeile care au fost nevoite să vadă aşa ceva pe stradă astăzi, dar şi pe teritoriile noastre femeile sunt nevoite să vadă atrocităţi. Voi, locuitori ai Marii Britanii, nu veţi fi niciodată în siguranţă. Înlăturaţi Guvernul, căci guvernanţilor nu le pasă de voi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici