Atacurile cibernetice care au vizat SUA şi Coreea de Sud proveneau din M. Britanie

Atacurile cibernetice care au vizat săptămâna trecută site-uri importante din Statele Unite şi Coreea de Sud proveneau de pe un server central din Marea Britanie, a declarat miercuri un centru vietnamez pentru securitate informatică.

10 afișări
Imaginea articolului Atacurile cibernetice care au vizat SUA şi Coreea de Sud proveneau din M. Britanie

Atacurile cibernetice care au vizat SUA şi Coreea de Sud proveneau din M. Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vietnamul face parte dintr-un grup regional cunoscut drept Asia Pacific Computer Emergency Response Team - Centrul de urgenţă Asia-Pacific pentru răspuns informatic.

"Am localizat serverul central care controlează toate atacurile, în Marea Britanie (...). Raportul nostru este primul privind localizarea acestuia", a declarat Nguyen Minh Duc, cercetător în cadrul Bach Khoa Internetwork Security (BKis), un centru care aparţine de Universitatea Tehnologică din Hanoi.

"Descoperirile noastre oferă autorităţilor informaţii pentru a-i găsi pe cei vinovaţi de aceste atacuri (...). Hackerul s-ar putea afla oriunde în lume, coordonat de oricine, nu numai de Coreea de Nord", a adăugat acesta.

Săptămâna trecută, deputaţii sud-coreeni au declarat că Serviciile de Informaţii (NIS) suspectează Coreea de Nord sau susţinători ai acesteia că ar fi în spatele acestor atacuri care ar fi provenit din 16 state diferite.

Park Cheol-Soon, un oficial din cadrul protecţiei reţelei Comisiei guvernementale sud-coreene de comunicaţii, a declarat că serverul britanic pare "să fi controlat serverele compromise", care au transmis virusul.

"Dar trebuie să continuăm ancheta pentru a stabili dacă acest server este serverul pirat final sau nu", a adăugat acesta, fără a exclude pentru moment Coreea de Nord ca autoare a acestor atacuri.

Vietnamul este, alături de Coreea de Nord, unul dintre ultimele state comuniste din lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici