ATENTAT în sud-estul Turciei: Cel puţin 17 morţi, inclusiv nouă militari

Cel puţin 17 persoane, inclusiv nouă militari turci, au fost ucise într-un atac cu maşină-capcană produs duminică în faţa unei secţii de poliţie din sud-estul Turciei, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de site-ul agenţiei Reuters.

1528 afișări
Imaginea articolului ATENTAT în sud-estul Turciei: Cel puţin 17 morţi, inclusiv nouă militari

Cel puţin şase militari, ucişi într-un atentat produs în sud-estul Turciei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Alte 27 de persoane, inclusiv 11 militari, au fost rănite în atentat.

Noul bilanţ a fost anunţat de Guvernoratul regional.

Atentatul a avut loc în faţa unei secţii de poliţie din localitatea Durak, situată la 20 de kilometri de oraşul Semdinli, în provincia Hakkari, la frontiera Turciei cu Irak şi Iran, o zonă în care este activă mişcarea separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Explozia s-a produs în timp ce poliţia verifica vehicule oprite la un punct de control rutier.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici