Atentat sinucigaş laKabul. Bilanţul a ajuns la cel puţin 9 morţi; SI revendică atacul

Cel puţin nouă persoane au decedat, iar alte nouă persoane au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş la un hotel din Kabul unde avea loc un miting politic, atacul fiind revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, informează Reuters şi postul France 24.

125 afișări
Imaginea articolului Atentat sinucigaş laKabul. Bilanţul a ajuns la cel puţin 9 morţi; SI revendică atacul

Atentat sinucigaş laKabul. Bilanţul a ajuns la cel puţin 9 morţi; SI revendică atacul

Incidentul s-a produs în zona Khair Khana din Kabul, în faţa unei săli de nunţi, potrivit agenţiei Dpa.

În apropierea locului unde s-a produs explozia se desfăşura un miting politic la care participau susţinători ai liderului regional Atta Mohammad Noor, guvernatorul provinciei Balkh şi figură marcantă a partidului Jamiat-i-Islami, potrivit Reuters online.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne a anunţat că un atacator sinucigaş s-a apropiat de hotelul unde avea loc mitingul politic. Printre cei decedaţi se numără şi cinci poliţişti, a precizat oficialul.

Oficialii afgani au declarat că atacatorul a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în momentul în care a fost oprit de forţele de securitate la intrarea în hotel.

Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a precizat că în urma atacului au fost ucişi şapte poliţişti şi doi civili, iar alte nouă persoane au fost rănite, potrivit site-ului postului France 24.

Noor, un critic al preşedintelui afgan Ashraf Ghani, nu era prezent la eveniment, a anunţat unul din consilierii săi.

Insurgenţii talibani au anunţat rapid că nu au nicio legătură cu atentatul.

Pe de altă parte, reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, prin propria agenţie de ştiri, Amaq, atacul, fără ca însă să ofere vreo dovadă în acest sens.

"Un atacator sinucigaş al Stat Islamic şi-a detonat centura explozivă la o adunare a membrilor Gameaya Islamiya în mijlocul oraşului Kabul", se afirmă într-o declaraţie dată publicată pe site-ul Amaq.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici