ATENTATELE de la Paris: Austria investighează doi suspecţi

Autorităţile austriece investighează doi bărbaţi musulmani care ar fi avut legături cu autorii atentatelor de la Paris din noiembrie, soldate cu 130 de morţi, informează agenţia de presă AP.

255 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE de la Paris: Austria investighează doi suspecţi

ATENTATELE de la Paris: Austria investighează doi suspecţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Procurorul general al Austriei, Robert Holzleitner, a precizat că este vorba despre un algerian în vârstă de 28 de ani şi un pakistanez de 32 de ani.

El a declarat, joi, că cei doi bărbaţi au ajuns în Grecia după ce au traversat Marea Mediterană în aceeaşi barcă în care se aflau doi dintre atacatorii din Paris.

Cei doi suspecţi au părăsit Grecia după ce au fost reţinuţi pentru 25 de zile din cauză că prezentaseră paşapoarte false.

Suspecţii se află în custodia autorităţilor austriece de pe 10 decembrie, de când au fost reţinuţi în Salzburg.

Holzleitner a mai precizat că alţi doi bărbaţi - un marocan de 25 de ani şi un algerian de 40 de ani care s-au aflat în strânsă legătură cu cei doi suspecţi - sunt reţinuţi în Austria.

Toţi cei patru sunt suspectaţi de legături cu militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, care a revendicat atentatele din noiembrie de la Paris în care au murit 130 de persoane şi peste 350 au fost rănite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici