ATENTATELE din Paris: Peste 1.200 de percheziţii şi 165 de persoane reţinute în Franţa

Autorităţile franceze au efectuat 1.233 de percheziţii administrative şi au reţinut 165 de persoane, în cadrul stării de urgenţă decretate după atentatele teroriste din Paris din 13 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane, a anunţat, marţi, Bernard Cazeveuve, ministrul francez de Interne.

852 afișări
Imaginea articolului ATENTATELE din Paris: Peste 1.200 de percheziţii şi 165 de persoane reţinute în Franţa

ATENTATELE din Paris: Peste 1.200 de percheziţii şi 165 de persoane reţinute în Franţa

Dintre cele 165 de persoane interpelate, 124 au fost plasate în arest preventiv.

De asemenea, în cadrul celor 1.233 de percheziţii desfăşurate în cazul atentatelor teroriste din 13 noiembrie, autorităţile franceze au confiscat 230 de arme, printre acestea aflându-se şi un lansator de rachete, confiscat săptămâna trecută la Lyon.

"Este vorba despre arme puternice şi de război, ceea ce demonstrează eficienţa percheziţiilor efectuate", a subliniat Cazeveuve.

Jawad Bendaoud, bărbatul care a închiriat unor suspecţi implicaţi în atentatele din Paris apartamentul din Saint-Denis unde a avut loc, săptămâna trecută, o operaţiune a autorităţilor franceze pentru a-l prinde pe Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor, va apărea, marţi, în faţa unei instanţe judecătoreşti antiteroriste, potrivit unei surse citate de agenţia de presă Reuters.

Bendaoud se află în arest de miercurea trecută, când a avut loc operaţiunea din Saint-Denis, soldată cu moartea a trei islamişti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici