Atentatul de la moscheea din Norvegia: Suspectul neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse şi refuză să discute cu anchetatorii

Individul suspectat că ar fi tras cu o armă de foc în oamenii aflaţi într-o moschee din Norvegia, dar şi de uciderea surorii vitrege, neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse şi refuză să discute cu anchetatorii, a declarat avocatul suspectului, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

643 afișări
Imaginea articolului Atentatul de la moscheea din Norvegia: Suspectul neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse şi refuză să discute cu anchetatorii

Atentatul de la moschee din Norvegia: Suspectul neagă acuzaţiile ce îi sunt aduse şi refuză să discute cu anchetatorii

"Îşi exercită dreptul de a nu fi interogat", a declarat avocatul Unni Fries. "Nu admite că ar fi vinovat", a completat acesta.

O instanţă norvegiană urmează să decidă luni asupra cererii poliţiei de arestarea preventivă a suspectului, în vârstă de 21 de ani.

Un individ a deschis focul într-o moschee aflată într-o localitate de lângă Oslo, rănind o persoană, însă a fost imobilizat de un bărbat aflat în moschee înainte ca atacatorul să facă şi alte victime.

Autorităţile au transmis că incidentul este anchetat ca fiind unul de natură teroristă.

Separat, tânărul este acuzat că şi-ar fi ucis sora vitregă.

Înainte de atac, suspectul a postat un mesaj online ce indcă faptul că ar fi fost inspirat de recentele incidente similare care au avut loc la moschei din Noua Zeelandă şi Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici