ATENTATUL din New York: Un islamist de origine afgană, dat în urmărire. Alte cinci persoane sunt interogate - FOTO, VIDEO

Un islamist american de origine afgană, Ahmad Khan Rahami, este principalul suspect în ancheta privind atentatul comis sâmbătă seară în New York, anunţă primarul oraşului, Bill de Blasio.

1404 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL din New York: Un islamist de origine afgană, dat în urmărire. Alte cinci persoane sunt interogate - FOTO, VIDEO

ATENTATUL din New York: Un islamist de origine afgană, Ahmad Khan Rahami, dat în urmărire

Poliţia a distribuit imaginea individului în vârstă de 28 de ani, cerând publicului să informeze autorităţile dacă îl observă, avertizând că islamistul nu trebuie abordat direct, fiind "înarmat şi periculos".

Cinci persoane interogate şi una dată în urmărire, în cadrul anchetei atentatului din New York

Cinci persoane au fost reţinute şi sunt interogate, iar o alta este dată în urmărire, în cadrul anchetei privind bombele artizanale care au fost plasate în New York, informează site-ul agenţiei Fox News.

Autorităţile federale au efectuat percheziţii în trafic ale "vehiculelor de interes", în cadrul anchetei dispozitivelor explozibile din zona Chelsea a cartierului Manhattan, oraşul New York.

Oficiali ai Poliţiei au declarat agenţiei Associated Press că cel puţin cinci persoane sunt interogate. Aceştia au declarat postului Fox News că "un număr de indivizi" suspectaţi că ar avea legături cu exploziile au fost luaţi în custodia Poliţiei. Cei doi oficiali au dorit să-şi păstrezi anonimitatea pentru că nu este autorizată dezvăluirea informaţiilor în cadrul anchetei în curs.

Conform unei declaraţii a Biroului Federal de Investigaţii (FBI), niciunul din cei interogaţi nu au fost acuzaţi de o infracţiune, iar investigaţia este în curs.

Potrivit unei surse guvernamentale, anchetatorii suspectează faptul că există mai multe persoane implicate în organizarea acestei explozii. Cei care investighează cazul au urmărit casetele de supraveghere, care sugerează acest fapt.

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite după ce o bombă artizanală a explodat sâmbătă seară în zona Manhattan din oraşul american New York, autorităţile descoperind ulterior încă un dispozitiv exploziv. Explozia a avut loc în zona Chelsea din cartierul Manhattan.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici