Atenţionare de călătorie de la MAE pe coasta de nord-est a SUA din cauza incendiilor puternice

MAE informează că în partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii autorităţile locale au emis un Cod Roşu, până pe 11 iunie 2023, privind deteriorarea severă a calităţii aerului, din cauza incendiilor puternice.

189 afișări
Imaginea articolului Atenţionare de călătorie de la MAE pe coasta de nord-est a SUA din cauza incendiilor puternice

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii (Marile Lacuri, New York, Washington DC, Baltimore, North Carolina, South Carolina) că autorităţile locale au emis un cod roşu, până pe 11 iunie 2023, privind deteriorarea severă a calităţii aerului, din cauza particulelor de cenuşă şi elementelor nocive provenite de la incendiile de pădure din Canada. Fumul de la aceste incendii se deplasează pe sute de kilometri deasupra teritoriului SUA, în zonele din Atlanticul mijlociu, prin nord-est şi părţi ale Marilor Lacuri”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cea mai severă deteriorare a calităţii aerului afectează zona de la nordul Atlanticului mijlociu până la areale din statul New York şi vestul regiunii New England, inclusiv coridorul New York City - Washington DC. Calitatea aerului în aceste zone se află în categoriile de risc ridicat, variind de la nesănătos la foarte nesănătos şi periculos, potrivit www.airnow.gov.

„Se recomandă evitarea călătoriilor în aer liber în ariile afectate de valul de particule de cenuşă şi de elementele nocive cauzate de incendiile respective. Informaţii actualizate despre evoluţia norului de suspensie pot fi accesate pe pagina dedicată https://www.airnow.gov/national-maps/. Autorităţile americane îndeamnă cetăţenii să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate, iar în cazul necesităţii acestor călătorii să utilizeze masca de protecţie atunci cand se află în spaţiul exterior”, se menţionează în comunicat.

Din cauza acestor condiţii, au fost înregistrate numeroase întârzeri şi anulări ale curselor aeriene, fapt pentru care autorităţile americane îndrumă cetăţenii care au prevăzute călătorii interne sau internaţionale, în perioada menţionată, să menţină legătura cu companiile aeriene ce operează zboruri de pe aeroporturile din New York, Newark, Baltimore, Dulles – Washington DC, în vederea obţinerii asistenţei şi rerutării zborurilor, după caz, precum şi să acceseze site-ul oficial al Departamentului de Transporturi american.

Cetăţenii români pot solicita informaţii şi asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Washington: +1 (202) 332-2392, +1 (202) 332-2935, +1 (202) 332-4858, ale Consulatului General al Romaniei la New York +1 (212) 682-9120; +1 (212) 682-9121 şi ale Consulatului General al României la Chicago +1 (312) 573-1315, +1 (312) 573-1181, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanenţă ale Ambasadei Romaniei la Washington, DC: +1 (202) 420-8350, Consulatului General al României la New York: +1 (917) 679-9874 şi Consulatului General al României la Chicago +1 (312) 307-2923.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici