Au fost găsiţi morţi în case şi în ambulanţe din cauza indisponibilităţii spitalelor. Ţara de 211 milioane de locuitori cu sistemul medical îngheţat

În oraşul brazilian Manaus, din Câmpia Amazonului, unde sistemul de sănătate supraîncărcat s-a prăbuşit, rapoartele Yahoo News au spus că multe persoane au murit acasă fără a fi testate, iar altele în ambulanţe în timp ce au condus în jurul oraşului în căutarea centrelor dotate cu paturi cu terapie intensivă.

4089 afișări
Imaginea articolului Au fost găsiţi morţi în case şi în ambulanţe din cauza indisponibilităţii spitalelor. Ţara de 211 milioane de locuitori cu sistemul medical îngheţat

Au fost găsiţi morţi în case şi în ambulanţe din cauza indisponibilităţii spitalelor. Ţara de 211 milioane de locuitori cu sistemul medical îngheţat

 

Potrivit The Guardian, un medic din Manaus care lucrează în sectorul sănătăţii publice a spus că există aproximativ 100 de persoane pe lista de aşteptare pentru paturile de terapie intensivă: "Nu există loc şi nicăieri unde să le aşezi. Containerele frigorifice se umplu ocazional."
 
La Rio de Janeiro, un medic a declarat, de asemenea, în mod anonim, că un spital rămase fără sedative şi blocante neuromusculare utilizate pentru intubarea şi gestionarea pacienţilor intubaţi. Presa locală a publicat fotografii cu cimitirele structurilor verticale care se construiesc pentru a îmbina sicriele până la 8 metri.
 
În Manaus, cel mai mare oraş din câmpia Amazonului, oficialii au spus că într-un cimitir s-au săpat cavouri comune pentru că au fost foarte multe decese. Muncitorii au îngropat 100 de cadavre pe zi, triplând media pre-virus a înmormântărilor. Cercetătorii de la Universitatea din Sao Paulo, Universitatea din Brazilia şi alte instituţii au spus că numărul oamenilor infectaţi până săptămâna aceasta este probabil de până la 1,1 milioane.
 
Ministerul brazilian al Sănătăţii a spus la începutul lunii că pot fi făcute aproximativ 6.700 de teste pe zi. Pentru vârful epidemiei, ar fi necesare 40.000 de testări pe zi, spun experţii. Până în prezent, în Brazilia au fost raportate oficial 79.361 de cazuri, 5.551 de decese şi 34.132 de vindecări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici