Aurescu îi linişteşte pe români: Nu există informaţii care să arate că Rusia are intenţia de a ataca un stat aliat

Nu există în acest moment informaţii care să arate că Rusia are intenţia de a ataca un stat aliat, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu: „Sperăm ca Rusia să fie foarte atentă în momentul în care îşi desfăşoară operaţiunile militare în Ucraina pentru a nu provoca NATO”.

796 afișări
Imaginea articolului Aurescu îi linişteşte pe români: Nu există informaţii care să arate că Rusia are intenţia de a ataca un stat aliat

Aurescu îi linişteşte pe români: Nu există informaţii care să arate că Rusia are intenţia de a ataca un stat aliat

„Nu există în acest moment informaţii care să arate că Rusia are intenţia de a ataca un stat aliat, de fapt de a ataca NATO, pentru că până la urmă atacul asupra unui stat membru înseamnă atacul împotriva tuturor statelor aliate. Eu nu cred că Rusia îşi poate permite să facă aşa ceva, pentru că asta ar însemna să se confrunte cu cea mai puternică alianţă politico militară din istorie, care oferă cele mai solide garanţii de securitate”, spune la Antena3 Bogdan Aurescu.

Şeful Diplomaţiei de la Bucureşti a reiterat că România este foarte bine protejată de garanţiile de securitate ale articolului 5 din Tratatul de la Washington, care prevede apărare colectivă a statelor NATO.

„Dacă un stat este atacat, toate celelalte state vin în sprijinul statului atacat. Răspunsul Alianţei Nord Atlantice faţă de posibila agresiune a Federaţiei Ruse este cel pe care l-am discutat mai devreme, adică este un răspuns care este proporţional, care este neescaleatoriu, care se referă la strict la legitimă apărare la descurajare şi tocmai asta dorim să facem să ne întărim apărarea, inclusiv pe Flancul Estic, în aşa fel încât să descurajăm orice fel de intenţie agresivă a Rusiei, dar nu se pune problema în acest moment să existe prognoze cu privire la un conflict între NATO şi Rusia şi sperăm ca Rusia să fie foarte atentă în momentul în care îşi desfăşoară operaţiunile militare în Ucraina pentru a nu provoca Alianţa Nord Atlantică”, a mai spus Aurescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aurescu,
rusia,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici