Australia avertizează privind un posibil atac în Turcia cu ocazia comemorării unui eveniment istoric

Autorităţile din Australia au anunţat că au primit informaţii care sugerează că extremiştii plănuiesc să comită un atac terorist în Turcia în cursul ceremoniilor de Ziua ANZAC, prin care se comemorează debarcarea trupelor australiene şi neozeelandeze la Gallipoli în anul 1915, relatează Reuters.

509 afișări
Imaginea articolului Australia avertizează privind un posibil atac în Turcia cu ocazia comemorării unui eveniment istoric

Australia avertizează privind un posibil atac în Turcia cu ocazia comemorării unui eveniment istoric (Imagine: Hepta/ Medifax Arhiva Foto)

Ministrul australian de Externe, Julie Bishop, a transmis că autorităţile turce cunosc aceste informaţii "şi în mod tradiţional oferă un nivel ridicat de securitate cu ocazia ceremoniilor de comemorare a Zilei ANZAC".

"Guvernul australian a primit informaţii care sugerează că teroriştii ar putea încerca să atace ceremoniilor cu ocazia Zilei ANZAC de la Gallipoli", se mai afirmă în comunicatul ministrului de Externe.

Dan Tehan, ministrul australian pentru Veterani, a anunţat că informaţiile primite nu indică un plan clar, ci mai degrabă un scop general.

Autorităţile australiene au recomandat turiştilor să manifeste atenţie şi prudenţă sporite pe toată durata prezenţei în Turcia şi să ia în calcul evitarea vizitării Ankarei şi Istanbului.

Murray McCully, ministrul de Externe al Noii Zeelande, a recomandat cetăţenilor să evite deplasările la Ankara şi Istanbul, dar şi să manifeste atenţie şi prudenţă sporite la Gallipoli şi în alte zone din Turcia.

Ziua ANZAC este celebrată în fiecare an pe data de 25 aprilie, marcând debarcarea de la Gallipoli, aceasta fiind prima bătălie majoră în care au fost implicate trupe din Australia şi Noua Zeelandă în timpul Primului Război Mondial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici