Conflictul TURCIA-GERMANIA: 20 de persoane suspectate de spionaj în favoarea Turciei, aflate sub anchetă

Autorităţile din Germania anchetează 20 de cetăţeni turci care sunt suspectaţi de spionaj în favoarea Turciei, potrivit cotidianului Die Welt, care citează informaţii dintr-un document oficial al Guvernului de la Berlin, informează agenţia de ştiri Reuters.

1250 afișări
Imaginea articolului Conflictul TURCIA-GERMANIA: 20 de persoane suspectate de spionaj în favoarea Turciei, aflate sub anchetă

Conflictul TURCIA-GERMANIA: 20 de persoane suspectate de spionaj în favoarea Turciei, aflate sub anchetă

Cotidianul susţine că informaţiile în acest sens provin dintr-un document guvernamental elaborat ca răspuns la o interpelare a parlamentarului Sevim Dagdelen din partea partidului Die Linke.

"În acest moment anchetăm un total de 20 suspecţi sub suspiciunea că ar efectua activităţi de spionaj în favoarea Guvernului turc", se afirmă în documentul guvernamental german, potrivit Die Welt.

Luna trecută, Biroul Procurorului Federal al Germaniei a anunţat că a deschis o anchetă privind anumite presupuse activităţi de spionaj în favoarea Ankarei.

Mass-media germană relata la acel moment că ancheta viza Agenţia turcă de Informaţii (MIT), existând suspiciuni că agenţi ai instituţiei spionau simpatizanţi ai clericului muslulam Fethullah Gulen. Acesta este acuzat de Ankara că ar fi organizat lovitura de stat eşuată din luna iulie, acuzaţie respinsă categoric de Gulen.

Tensiunile dintre Turcia şi Europa au început în luna martie, când Olanda şi Germania au blocat dreptul de participare la mitinguri ale comunităţii turce pentru miniştrii guvernului de la Ankara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici