Australia: Creştere alarmantă a numărului celor infectaţi cu varianta Omicron. Autorităţile impun noi restricţii

  • Australia a raportat joi o creştere majoră a infecţiilor cu coronavirus, determinată de varianta Omicron;
  • În aceste condiţii, autorităţile au reimpus purtarea obligatorie a măştilor în interior;
  • Australienii trebuie să-şi asume responsabilitatea personală pentru gestionarea sănătăţii lor.
536 afișări
Imaginea articolului Australia: Creştere alarmantă a numărului celor infectaţi cu varianta Omicron. Autorităţile impun noi restricţii

Sursa foto: Mediafax.ro

Numai în statul New South Wales (NSW), unde se găseşte şi capitala Australiei, Sydney, s-au înregistrat astăzi 5.715 cazuri noi, în creştere faţă de 3.763 de cazuri anunţate cu o zi înainte. În total, continentul a înregistrat 8.200 de cazuri în ultimele 24 de ore, fiind cea mai mare creştere zilnică de la începutul pandemiei.

„Întotdeauna am spus, pe măsură ce am trecut prin asta, că vom monitoriza situaţia, dovezile pe care le avem în faţa noastră. Indicatorii cheie pentru noi nu sunt numărul de cazuri, ci, mai degrabă, numerele de la UTI (Unitatea de Terapie Intensivă), spitalizările şi, în plus, capacitatea angajaţilor noştri din domeniul sănătăţii care au misiunea de a oferi îngrijirea de care au nevoie persoanele grav bolnave care ajung la spital”, a declarat premierul NSW, Dominic Perrottet, citat de Voice of America.

Până astăzi, Perrottet a îndemnat statul să menţină constant un plan, convenit între liderii statali şi federali, de a elimina restricţiile odată ce rata de vaccinare a depăşit un anumit nivel. El a refuzat cu fermitate să reintroducă purtarea obligatorie a măştilor în interior, o mişcare solicitată de medicii din ţară, spunând că acum este timpul să trăim cu Covid-19.

Prim-ministrul Scott Morrison a promis populaţiei că nu se vor mai întoarce niciodată la izolare, susţinând că australienii trebuie să-şi asume acum responsabilitatea personală pentru gestionarea sănătăţii lor.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici