Australia: întăriri ale poliţiei în Insulele Solomon

Australia va trimite personal de poliţie suplimentar în Insulele Solomon pentru a ajuta statul melanezian să asigure securitatea în timpul Jocurilor Pacificului din noiembrie şi a alegerilor generale din iunie 2024, potrivit AFP.

532 afișări
Imaginea articolului Australia: întăriri ale poliţiei în Insulele Solomon

Personalul de securitate australian a fost trimis pentru prima dată în capitala Honiara în noiembrie 2021, după revolte antiguvernamentale, alături de personal din Fiji, Papua Noua Guinee, Noua Zeelandă şi poliţia locală.

"La cererea guvernului Insulelor Solomon, Australia şi-a prelungit contribuţia la Forţa internaţională de asistenţă a Insulelor Solomon (SIAF) până în iunie 2024 pentru a contribui la securitatea la alegerile generale naţionale", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului.

"Australia este mândră să fie partenerul principal al Insulelor Solomon (în domeniul) securităţii. Va desfăşura, de asemenea, personal de securitate suplimentar în sprijinul Jocurilor Pacificului din Honiara", a adăugat purtătorul de cuvânt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici