Australia şi Noua Zeelandă anulează cursele către Europa, iar KLM îşi suspendă zborurile până vineri

Compania aeriană olandeză KLM a anunţat, joi seara, anularea tuturor zborurilor până vineri, ora 14.00 (15.00 ora României), din cauza erupţiei vulcanice din Islanda, în timp ce compania australiană Qantas şi cea din Noua Zeelandă, Air New Zealand, şi-au anulat cursele către Europa.

55 afișări
Imaginea articolului Australia şi Noua Zeelandă anulează cursele către Europa, iar KLM îşi suspendă zborurile până vineri

Australia şi Noua Zeelandă anulează cursele către Europa, iar KLM îşi suspendă zborurile până vineri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"KLM a luat decizia de a anula zborurile până vineri, ora 14.00", pe baza "informaţiilor oferite de autorităţile olandeze", a declarat Saskia Kranendonk, o purtătoare de cuvânt a companiei, fără a putea preciza numărul zborurilor afectate.

Spaţiul aerian al Olandei a fost închis joi la ora 18.00 (19.00 ora României).

"Nu am nicio informaţie pentru moment cu privire la ora la care va fi ridicată interdicţia", a declarat pentru AFP Willard Elissen, purtătorul de cuvânt al Autorităţii olandeze pentru inspecţia transporturilor.

Companiile aeriene australiană, Qantas, şi neo-zeelandeză, Air New Zealand, au anunţat vineri că au anulat zborurile către Europa din cauza norului de cenuşă.

Qantas a precizat că zborurile sale către Londra şi Frankfurt riscă să rămână suspendate până duminică, în timp ce mii de pasageri sunt blocaţi în Australia şi Asia.

Cinci zboruri care au plecat joi din Australia sunt blocate în Singapore, Hong Kong şi Bangkok. Pasagerii lor aşteaptă în hoteluri, a precizat Qantas.

La rândul său, Air New Zealand a anulat două zboruri către Londra.

Norul enorm de cenuşă a blocat la sol, joi, o mare parte din avioane în nordul Europei, determinând închiderea spaţiilor aeriene ale mai multor ţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici