Australia trimite ajutoare în oraşele afectate de incendii, în timp ce numărul morţilor creşte

Autorităţile australiene au trimis nave şi aeronave militare pentru a ajuta comunităţile devastate de incendiile apocaliptice de vegetaţie, în urma cărora cel puţin 17 oameni au murit la nivel naţional şi au emis ordine de evacuare pemntru oraşele de pe coasta de est, relatează Associated Press.

1652 afișări
Imaginea articolului Australia trimite ajutoare în oraşele afectate de incendii, în timp ce numărul morţilor creşte

Australia trimite ajutoare în oraşele afectate de incendii, în timp ce numărul morţilor creşte

Cinci elicoptere militare şi două nave se îndreptau spre coasta de sud pentru a sprijini pompierii, pentru a aduce provizii, precum apă şi motorină, şi pentru a evacua oamenii, au anunţat forţele de Apărare australiene.

Autorităţile au confirmat că trei cadavre au fost găsite miercuri la Lacul Conjola, de pe coasta de sud a statului New South Wales, ceea ce a crescut la 15 numărul deceselor. Peste 175 de case au fost distruse în regiune.

Şapte persoane au murit în statul New South Wales (NSW) începând de luni, inclusiv un pompier voluntar, au spus oficialii, iar o persoană este încă dispărută. Aproape 4.000 de persoane din oraşul de coastă Mallacoota s-au refugiat pe malul mării, în timp ce vânturile au împins focul către casele lor, sub un cer întunecat de fum şi înroşit de flăcări. Locuitorii şi turiştii au fost nevoiţi să doarmă în maşinile lor, iar benzinăriile şi cluburile de surf au fost transformate în zone de evacuare. Zeci de case au ars înainte ca vântul să-şi schimbe direcţia marţi seară, restul oraşului fiind ocolit.

De asemenea, începând de mâine starea de urgenţă va fi decretată în această regiune, au anunţat autorităţile.

Oraşul Batlow şi parcul naţional Kosciuszko au fost evacuate deja.

În această săptămână, o persoană a murit în statul Victoria, fapt confirmat de premierul statului Victoria Daniel Andrews, iar alte 17 persoane sunt date dispărute.

Alimentate de temperaturi puternice şi vânturi ridicate, peste 200 de incendii ard acum în statele sud-estice NSW şi Victoria, ameninţând mai multe oraşe.

Temperaturile sunt prognozate să crească peste 40 de grade Celsius (104 ° Fahrenheit) de-a lungul coastei de sud, sâmbătă, astfel că numărul imcendiilor ar putea să se adauge la cele aproximativ 200 de focare actuale.

Incendiile din acest sezon au distrus deja aproape 1.300 de case din stat, inclusiv 381 de case distruse pe coasta de sud numai săptămâna aceasta, a precizat Serviciul Rural de Pompieri din NSW.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici