Australian, acuzat că a declanşat un incendiu devastator încercând şă-şi protejeze cultura de cannabis

Un australian a fost acuzat că a aprins în mod intenţionat un incendiu pentru a-şi proteja cultura de cannabis, declansând focuri de vegetaţie imposibil de controlat pe coasta de est a ţării, relatează AFP.

1105 afișări
Imaginea articolului Australian, acuzat că a declanşat un incendiu devastator încercând şă-şi protejeze cultura de cannabis

Australian, acuzat că a declanşat un incendiu devastator încercând şă-şi protejeze cultura de cannabis

Patru oameni au murit şi peste 300 de case au fost distruse în urma unor ncendii devastatoare care au afecatat un milion de hectare pe coasta de est a Australia într-o săptămână.

Potrivit poliţiei, un bărbat de 51 de ani a fost oficial pus sub acuzare sâmbătă că a aprins intenţionat un foc în localitatea Ebor, statul în New South Wales într-o încercare de a proteja o cultură de cannabis.

Suspectul este acuzat că a folosit o practică utilizată şi de pompieri - ”backburning” - prin care se distruge vegetaţia uscată care alimentează incendiile. Doar că focul pus de bărbat a luat amploare, a scăpat de sub control iar acesta nu a luat nicio măsură pentru a-l stinge, potrivit autorităţilor.

Incendiul din Ebor afectează în prezent 10.000 de hectare şi nu a putut fi stins după 3 zile de la declanşare.

Autorităţile cred că incendiatori se află şi în spatele altor incendii de vegetaţie izbucnite în New South Wales, cel mai afectat, şi în statul vecin, Queensland, şi au făcut apel către localnici să vină cu informaţii pentru arestarea celor vinovaţi.

Duminică, încă ardeau 130 de focare răspândite în cele două state, multe din ele amplificate şi de seceta din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici