Austria a adoptat un nou pachet de măsuri pentru restricţionarea accesului imigranţilor în ţară

Parlamentul austriac a adoptat, miercuri, un nou pachet de măsuri pentru restricţionarea accesului imigranţilor, prin care va putea refuza să mai primească extracomunitari în ţară în baza decretării unei stări de risc la adresa ordinii publice pe fondul valului mare de imigranţi, scrie DPA.

482 afișări
Imaginea articolului Austria a adoptat un nou pachet de măsuri pentru restricţionarea accesului imigranţilor în ţară

Austria a adoptat un nou pachet de măsuri pentru restricţionarea accesului imigranţilor în ţară

Parlamentul austriac a votat amendamentele miercuri pentru a asigura suportul legislativ necesar guvernului de a acţiona în cazul în care numărul mare de imigranţi depăşeşte capacitatea de lucru a instituţiilor publice sau reprezintă un risc la adresa ordinii publice.

În baza activării unei asemenea stări de alertă, toţi imigranţii vor fi respinşi la graniţă, fără a li se permite accesul în ţară.

Doar minorii neînsoţiţi, femeile cu copii mici, solicitanţii de azil care au rude apropiate în Austria şi care riscă să fie supuşi unor tratamente inumane dacă sunt trimişi înapoi în ţările lor vor avea voie să intre în Austria.

Ministrul austriac de Interne, Wolfgang Sobotka, a explicat că nu doar cei care solicită azil au dreptul de a trăi în siguranţă, ci şi cetăţenii austrieci.

Ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, declara în martie atunci când a propus noile măsuri că imigranţii vor putea să completeze solicitările de azil în punctele de frontieră şi nu în secţiile de poliţie ca în prezent, scrie Reuters.

Analizarea solicitării de azil poate dura mai puţin de oră, când solicitantul va putea afla dacă a fost acceptat sau va trimis înapoi în ţara de provenienţă.

Clauza respectiva va putea fi în vigoare pentru trei luni şi va putea fi prelungită de parlament de maximum trei ori.

Miercuri, publicaţia austriacă Tiroler Tageszeitung relata că Austria ar putea construi un gard pe un segment de 400 de metri al frontierei cu Italia în pasul Brenner care face legătura dintre cele două state, şi că va introduce controale în pasul respectiv la finalul lunii mai, începutul lunii iunie.

Şeful poliţiei din Tirol, Helmut Tomac, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că propunerea de a construi un gard pe un segment al frontierei va depinde de gradul de cooperare al Italiei.

Însă premierul italian Matteo Renzi a catalogat drept "ruşinoasă" închiderea pasului Brenner, fiind contrară legislaţiei europene.

Ministrul austriac de Interne urmează să efectueze o vizită la Roma joi pentru a discuta planul controversat cu guvernul italian.

Circa 50 de imigranţi ajung în Austria prin pasul Brenner zilnic, ceea ce ar duce la o creştere de 500 de sosiri pe zi în următoare săptămâni şi luni, relata miercuri Tiroler Tageszeitung, citând estimări ale poliţiei austriece.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici