Austria a INTERZIS accesul în ţară pentru ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci

Austria a interzis accesul în ţară pentru ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci, care voia să participe la un eveniment ce marchează aniversarea tentativei eşuate de lovitură de stat din Turcia, a anunţat luni ministerul austriac de Externe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1322 afișări
Imaginea articolului Austria a INTERZIS accesul în ţară pentru ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci

Austria a interzis accesul în ţară pentru ministrul turc al Economiei, Nihat Zeybekci (Imagine: Hepta)

"Pot confirma că ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, i-a interzis ministrului turc al Economiei să pătrundă în ţară. Acest eveniment este foarte mare, iar vizita ministrului reprezintă un pericol pentru ordinea publică şi securitatea din Austria", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei austriece.

O măsură similară a fost luată vinerea trecută de Olanda, care a anunţat că vicepremierul turc Tugrul Turkes nu poate să participe la o ceremonie alături de expaţi turci, pentru marcarea a unui an de la tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016.

La începutul acestui an, Germania şi Olanda au blocat mai multe evenimente ale oficialilor turci care doreau să se adreseze alegătorilor din diaspora, înainte de referendumul privind schimbările constituţionale din Turcia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat stare de urgenţă după incidentele din 2016. Mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen a fost acuzată de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat, dar Gulen a negat implicarea.

În acest an, peste 100.000 de persoane din mediul public şi privat au fost demise ori suspendate, iar aproape 50.000 dintre acestea au fost arestate. Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici