Austria, gata să ia măsuri pentru protecţia frontierelor sale după acordul din Germania / Oficial european: CE analizează înţelegerea între CDU şi CSU privind imigraţia

Austria a anunţat marţi că este pregătită să ia măsuri pentru a proteja frontierele sale după ce două partide din coaliţia guvernamentală din Germania au ajuns la un compromis ce prevede introducerea de restricţii în legătura cu primirea imigranţilor, informează agenţia de ştiri Reuters.

1366 afișări
Imaginea articolului Austria, gata să ia măsuri pentru protecţia frontierelor sale după acordul din Germania / Oficial european: CE analizează înţelegerea între CDU şi CSU privind imigraţia

Austria, gata să ia măsuri pentru protecţia frontierelor sale după acordul din Germania, pentru a-şi proteja populaţia

Compromisul între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU) privind imigraţia, prevede înfiinţarea de centre de tranzit în Germania unde imigranţii care au solicitat azil în alte state UE ar urma să fie reţinuţi până când Berlinul reuşeşte să negocieze retrimiterea lor în ţările unde au fost iniţial înregistraţi.

"În cazul în care acest acord devine poziţia Guvernului german, vom considera că ne determină să luăm măsuri pentru a preveni consecinţele negative pentru Austria şi populaţia sa", a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz, potrivit unui comunicat emis de Guvernul de la Viena.

"Astfel, guvernul (Austriei) este pregătit în mod particular să ia măsuri pentru protejarea frontierelor noastre sudice”, cu Italia şi Slovenia, se mai afirmă în comunicatul semnat de Kurz, vicecancelarul Heinz-Christian Strache şi ministrul de Interne, Herbert Kickl.

Oficial european: Comisia Europeană analizează înţelegerea între CDU şi CSU privind imigraţia

Comisia Europeană analizează înţelegerea partidelor germane de guvernare privind imigranţii, a informat marţi un oficial al Uniunii Europene, după ce partidul cancelarului Angela Merkel a reuşit să ajungă la un compromis cu Uniunea Creştin-Socială (CSU), relatează site-ul agenţiei Reuters.

Întrebat dacă înţelegerea germană, ce prevede crearea de centre de tranzit pentru imigranţi, la frontiera între Germania şi Austria, este în conformitate cu legile Uniunii, oficialul a declarat că Executivul UE analizează compromisul.

Oficialul a mai adăugat că legislaţia UE privind procedurile pentru acordarea azilului ar putea permite crearea unor "zone de tranzit" pe teritoriul statelor membre.

Liderii celor trei partide din coaliţia guvernamentală urmează să se întrunească marţi, în jurul orei locale 18 (ora României, 19).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici