Austria se confruntă cu primul episod de iarnă din acest an, cauzat de valul masiv de ploi şi ninsori

Cantităţi însemnate de ploi şi ninsori au determinat apariţia fenomenelor de alunecări de teren, avalanşe şi pene de curent în Austria, pe perioada weekend-ului, în cadrul primului episod de iarnă din acest an, relatează site-ul agenţiei Dpa.

2850 afișări
Imaginea articolului Austria se confruntă cu primul episod de iarnă din acest an, cauzat de valul masiv de ploi şi ninsori

Austria se confruntă cu primul episod de iarnă din acest an, cauzat de valul masiv de ploi şi ninsori

Ca urmare a fenomenelor meteorologice, mai multe străzi din ţara europeană au fost închise, pentru menţinerea siguranţei şoferilor.

Regiunile cele mai afectate sunt East Tyrol şi Carinthia, unde precipitaţiile au început din dimineaţa zilei de miercuri. În regiunea East Tyrol, autorităţile au sugerat închiderea şcolilor luni. În aceeaşi regiune, duminică au avut loc două avalanşe iar curentul electric a fost suspendat vreme de aproape trei zile.

Circulaţia ferovieră pe mai multe rute a fost afectată din cauza penelor de electricitate şi a copacilor căzuţi în urma ploilor şi ninsorilor.

Conform Institutului Central pentru Meteorologie şi Geodinamică, ploile şi ninsorile se vor opri luni în sudul Austriei, cu posibilitatea apariţiei soarelui, însă pericolele impuse de căderea copacilor, de inundaţii, alunecări de teren şi avalanşe rămân în vigoare.

Taguri:
austria,
ninsoare,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici