Austria urmează să introducă noi restricţii la frontiera cu Italia, pe fondul crizei migraţiei

Austria urmează să impună controale mai restrictive la frontiera cu Italia, privind accesul prin pasul Brenner, a declarat, marţi, ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, în încercarea de a anticipa sosirea unui val de imigranţi din Italia, relatează Reuters.

388 afișări
Imaginea articolului Austria urmează să introducă noi restricţii la frontiera cu Italia, pe fondul crizei migraţiei

Austria urmează să introducă noi restricţii la frontiera cu Italia, pe fondul crizei migraţiei (Imagine: Hepta)

Vor fi impuse inspecţii suplimentare în cazul a mii de camioane care tranzitează zilnic pasul Brenner, o importantă legătură între sudul Austriei şi nordul Italiei.

Ministrul austriac de Finanţe a promis şi mobilizarea a 100 de ofiţeri de poliţie în plus în punctul de frontieră austriac prin care trece pasul Brenner.

"În următoarele săptămâni, un sistem de înregistrare şi controale similare precum cele impuse în punctul de frontieră Spielfeld (de la graniţa cu Slovenia) vor fi introduse", a declarat Doskozil la o conferinţă de presă. În punctul de frontieră Spielfeld, a fost instalat şi un gard pe o porţiune de patru kilometri.

Controalele suplimentare vin pe fondul închiderii rutei balcanice de săptămâna trecută în baza unei decizii a statelor membre UE în încercarea de a descuraja traversarea ilegală a frontierelor şi reducerea numărului de extracomunitari din Europa.

Peste 14.000 de imigranţi clandestini sunt blocaţi la graniţa greco-macedoneană, în punctul de frontieră Idomeni din nordul Greciei, după ce Macedonia şi-a închis miercuri graniţele pentru extracomunitari în baza deciziei luate de UE în cadrul summitului cu Turcia. Luni, peste 2.000 de imigranţi au traversat ilegal frontiera greco-macedoneană, iar 1.500 au fost trimişi înapoi în Grecia, a anunţat marţi poliţia macedoneană.

Guenther Platter, guvernatorul landului Tirol, din sudul ţării, care comunică prin pasul Brenner cu Italia, a declarat că măsurile urmează să fie introduse la jumătatea lunii aprilie, în pofida faptului că nu există tensiuni la frontiera dintre cele două state, potrivit postului de radio ORF.

Platter a atenţionat autorităţile italiene să se asigure că imigranţii care ajung în ţară după ce traversează Marea Mediterană nu se îndreaptă spre nordul statului.

"Se lucrează la instalarea unui pasaj separat pentru că traficul comercial să continue, dar, în cele din urmă, când vor fi introduse controale, se vor crea blocaje în trafic", a explicat Platter.

Ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, a fost mai rezervată în declaraţii, afirmând că Austria face pregătiri pentru introducerea unor controale suplimentare în cazul în care vor fi necesare.

Austria a introdus luna trecută cote zilnice în încercarea de a reduce numărul de imigranţi din ţară, cote ce nu permit mai mult de 3.200 de sosiri pe zi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici