Austria va construi "bariere tehnice" la frontiera cu Slovenia, pentru a controla imigraţia

Austria va construi "bariere tehnice" la frontiera cu Slovenia, pentru a ajuta la controlarea fluxului miilor de imigranţi care intră zilnic pe teritoriul său, a anunţat ministrul austriac de Interne, citat de Reuters în pagina online.

304 afișări
Imaginea articolului Austria va construi "bariere tehnice" la frontiera cu Slovenia, pentru a controla imigraţia

Austria va construi "bariere tehnice" la frontiera cu Slovenia, pentru a controla imigraţia (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Peste 700.000 de refugiaţi care au fugit din calea războiului şi sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia au intrat în Europa anul acesta, Slovenia şi Austria fiind în prezent cele mai afectate de valul de imigranţi de pe ruta Balcanică.

"Am întocmit planuri pentru măsuri speciale de construcţie", a declarat marţi presei ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, potrivit agenţiei APA.

"Situaţia de aici este deosebit de dinamică. Am avut între 3.000 şi 8.000 de persoane care traversează frontiera (zilnic). Dar trebuie de asemenea să ne pregătim pentru (cazul în care numărul creşte la) 12.000", a adăugat ea.

Mikl-Leitner, care a făcut aceste declaraţii la punctul de trecere a frontierei cu Slovenia de la Spielfeld, nu a oferit detalii sau un calendar privind noile măsuri.

Anterior, în cursul zilei de marţi, Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, a criticat din nou politicile Guvernului Austriei în materie de imigraţie.

Slovenia a informat marţi că aproximativ 14.500 de imigranţi se aflau pe teritoriul său, sperând să-şi continue călătoria spre Austria. Mulţi alţii se aflau în drum din Croaţia spre Slovenia.

După ce Ungaria şi-a închis graniţa cu Croaţia în urmă cu zece zile, deviind fluxul de refugiaţi spre Slovenia, 86.500 de oameni au intrat în această ţară, majoritatea dorind să ajungă în ţări mai prospere, ca Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici